O.N.I. onderuit in eigen huis tegen F.B.M. '68

Publicatiedatum: Zaterdag 29 juli 2023

VORTUM-MULLEM | O.N.I. is er niet in geslaagd om na de 4-1 zege in Maashees ook de return van F.B.M. '68 te winnen. Op het eigen sportpark De Paardenbloem werd de vrijdagavond wedstrijd verloren met 3-0. Daarmee lijdt de ploeg van coach Guido Stevens de eerste nederlaag van het seizoen.

O.N.I. kwam bijna geheel met eigen selectie voor de dag. De 3JS (Jort-Joep-Jarno) deden ook weer mee. Er werd gestart in de volgende opstelling: Joep Linders; Janick Jacobs, Koen van Gaal, Bram Oteman, Jort Hegmans; Chielian Jacobs, Jarno v/d Hoogen, Stefan Hermans; Lucas Peeters, Erik de Wolf en Dennis Rühl. Op de bank begonnen Guido Stevens, Guido Hermans en Patrick Jacobs. Als grensrechter was Ivo van der Horst gestrikt, na zijn ijzersterke seizoen aan de zijlijn bij Sambeek 5.

Nadat de lijnen vers waren getrokken kon scheidsrechter Jack Hermens de wedstrijd in gang zetten. O.N.I. begon met vol druk naar voren en dat zorgde voor hachelijke momenten voor de goal van F.B.M. '68. Nadat de storm ging liggen namen de Friet Boys de regie in handen en moest Joep enkele malen handelend optreden. O.N.I. wist in de tegenstoot slechts een keer gevaarlijk te worden: een afstandsschot van Dennis werd tegengehouden door de keeper.

Na rust kreeg O.N.I. nog een aardige kans via Koen van Gaal maar zijn kopbal ging ruimschoots langs. Dezelfde Koen zorgde niet veel later voor het eerste tegendoelpunt van O.N.I. deze avond na geklungel in de opbouw. F.B.M. '68 schroefde vervolgens de druk wat op en na een fout van ondertekende kwam de 2-0 tot stand. Uiteindelijk viel de 3-0 via een ouderwetse frommelgoal en was het mooi geweest op sportpark de Paardenbloem. In het clubgebouw werd de wedstrijd kort nabesproken en gingen de spelers onder het genot van meerdere pilsjes weer snel over tot de orde van de dag. Zaterdag 12 augustus speelt O.N.I. om 16:00 uur in Vortum tegen FC 't Veule, echter de hamvraag "Zijn er genoeg spelers?" kan nog roet in het eten gooien. Wellicht tot 12 augustus!

 

Geplaatst door: Chielian Jacobs

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: