Effectief O.N.I. wint op bezoek bij FC 't Veule

Publicatiedatum: Zondag 25 juli 2021
YSSELSTEYN | Twee weken na de nederlaag tegen F.B.M. ’68 mocht O.N.I. zich revancheren tegen FC ’t Veule. De wedstrijd werd door omstandigheden gespeeld in Ysselsteyn. Na 70 minuten spelen nam O.N.I. de volle buit terug naar Vortum: 0-2.

Guido Stevens was koelbloedig voorafgaand aan de wedstrijd: "We gaan dat varkentje veulentje wel even wassen!", aldus de coach tegenover de aanwezige pers waaronder Vortum TV. Na een kleine vertraging waren de spelers net op tijd aanwezig voor de match. O.N.I. trad ditmaal aan in de volgende opstelling: Thomas Massop; Teun van Gaal, Dave Jacobs, Dennis Ruhl, Lucas Peeters; Stefan Hermans, Tom Derks van de Ven, Chielian Jacobs; Nick van Mullekom, Wout Loenen en Giel. Patrick Jacobs en coach Guido Stevens begonnen aan de kant. Guido Hermans kwam opdagen vlak voordat de derde helft werd ingezet, een goede timing.

Door het natte en smalle veld viel er weinig te genieten in Ysselsteyn. Thomas Massop hield, met behulp van zijn verdediging, zijn doel schoon. Na een overtreding mocht O.N.I. in de eerste helft aanleggen voor een makkelijk gegeven strafschop. Tom Derks van de Ven wist de bal vanaf elf meter feilloos langs de keeper te schieten.

Na rust was FC ’t Veule meermaals dichtbij de gelijkmaker, maar het was Massop die een tegentreffer voorkwam met fraai keeperswerk. O.N.I. loerde op de counter en diepe ballen van onder andere keeper Massop. Dit resulteerde ook in een treffer; na een diepe bal en een mislukte voorzet van Chielian Jacobs kwam de bal alsnog terecht bij Wout Loenen die met een fraai afstandsschot de rechterbovenhoek wist te vinden. Daarna stond O.N.I. in de verdrukking en moest het alle zeilen bijzetten om de nul te houden. In de tegenstoot maakte de opgekomen Teun van Gaal de 3-0, echter werd zijn goal afgekeurd na een lichte overtreding. Na een spannende slotfase hield O.N.I. stand en nam het de overwinning mee naar Vortum, waar de overwinning werd gevierd in Knillus. Volgende week zaterdag staat de derby van de Gemeente Boxmeer tegen F.B.M. ’68 weer op het programma, om 15:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. 

Van onze clubreporter ter plaatse

Geplaatst door: Guido Stevens

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: