O.N.I. onderuit tegen F.B.M. '68

Publicatiedatum: Zondag 11 juli 2021
MAASHEES | Zaterdag 10 juli mocht O.N.I. na bijna een jaar weer opdraven in het vertrouwde tenue voor de derby der cafévoetbal van de gemeente Boxmeer tegen F.B.M. '68 uit Maashees. De ploeg van coach Guido Stevens kon helaas een nederlaag in stadion De Vetbak niet voorkomen: 3-0.

O.N.I. kon ditmaal niet beschikken over vedettes als Sam Litjens, die nog helemaal in de wolken was van zijn transfer naar De Zwaluw, en Stefan Hermans, die de delta-variant ging opzoeken in het buitenland. Daarentegen maakte Koen van Gaal zijn debuut voor het Vortumse café-team. Zijn talent werd ontdekt toen hij achter de schapen aan het rennen was. O.N.I. begon met de volgende opstelling: Thomas Massop; Guido Hermans, Dave Jacobs, Thomas Rijn, Lucas Peeters; Chielian Jacobs, Tom Derks van de Ven, Bram Oteman; Nick van Mullekom, Wout Loenen en Patrick Jacobs. Invallers waren ditmaal de gebroeders Van Gaal, die nog moesten ontnuchteren van een heftige avond. 

De wedstrijd was amper begonnen of de bal werd na een diepe bal van F.B.M. '68 door de aanvaller langs de uitkomende Thomas Massop geschoven. Ook daarna waren de kansen voor F.B.M. '68 en werd nog een Maashese goal afgekeurd door onze oplettende vlagger Guido Stevens. O.N.I. ging de rust in met een 2-0 achterstand na een kluts-goal. Tussendoor was Tom Derks van de Ven dichtbij een treffer, maar de middenvelder schoot rakelings over.

Na rust kwam O.N.I. iets meer aan aanvallen toe door de inschuivende Thomas Rijn, maar grote kansen volgden er echter niet. Aan de andere kant zorgde de behendige aanvaller van F.B.M. '68 voor de 3-0 met een heel fraai schot in de bovenhoek. Met verschillende reddingen voorkwam Thomas Massop een grote uitslag op het scorebord en bleef het bij 3-0. Ondanks de nederlaag smaakte de biertjes op het veld en in Knillus er niet minder door.  Op 24 juli staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dan zal er worden opgenomen tegen FC 't Veule.

Van de clubreporter ter plaatse

Geplaatst door: Guido Stevens

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: