O.N.I. had meer verdiend dan gelijkspel op bezoek bij F.B.M. '68

Publicatiedatum: Zondag 19 juli 2020
MAASHEES, De Vetbak - Onder zomerse taferelen reisde O.N.I. op zaterdag 18 juli af naar Maashees, alwaar er werd opgenomen tegen de plaatselijke frietboys voor een wedstrijdje na deze lange corona intermezzo.

Coach Guido Stevens had dit keer de beschikking over een 16-koppige selectie, waarvan 12 spelers van 'Vortumse bodem' en 4 gastspelers (waarvoor dank). Na een tactische berekening toverde Stevens de volgende opstelling uit de hoge hoed:
Thomas Massop; Chielian Jacobs, Dave Jacobs, Nino (gastspeler), Patrick Jacobs; Thomas Rijn, Harm (gastspeler), Gijs Hendriks; Nick van Mullekom, Willem (gastspeler), Sam Litjens. Invallers waren ditmaal: Stefan Hermans, Guido Hermans, Dennis Rühl, John Hendriks en Teun van Gaal.

Nadat de beregeningsinstallatie de temperatuur inmiddels opschaalde naar een broeierige 30 graden, kon de wedstrijd om 16.00 uur beginnen. O.N.I. kwam goed uit de startblokken, maar wist na diverse combinaties echter het netje niet te bollen. Halverwege de eerste helft, vlak na de drinkpauze, kwam F.B.M. '68 met een mislukte voorzet tegen de paal het dichtst bij een doelpunt. Even later, vlak voor rust, werd de bal door de rechtsback van O.N.I. (hij wil niet bij naam genoemd worden..) veroverd die van ver echter mijlen ver naast schoot, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

De tweede helft begon sterk van O.N.I.'s zijde. Gijs Hendriks was dichtbij een doelpunt, maar zag zijn stifje eindigen op de paal. Met the man of O.N.I. a.k.a Sam Litjens binnen de lijnen, probeerde coach Guido Stevens nog voor extra dreiging te zorgen om de winnende treffer te forceren. Helaas stond de F.B.M. '68-goalie meermaals in de weg. Aan O.N.I.-zijde gaf de verdediging geen krimp en hield Thomas Massop de 'nul'. Met de eindstand van 0-0 had O.N.I. meer verdiend. De mannen kunnen zich snel revancheren: op 1 augustus komen de Frietboys naar Vortum toe. Om 16.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal op Sportpark de Paardenbloem. Tot dan!