FBM '68 maatje te groot voor O.N.I. ondanks voorsprong

Publicatiedatum: Zaterdag 11 juni 2022

VORTUM-MULLEM | O.N.I. heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet weten om te zetten in een overwinning. Friet Boys Maashees was op een druk bezocht Sportpark de Paardenbloem met 1-5 te sterk.

De thuisploeg verscheen met drie nieuwe gezichten in de basisopstelling. Janick Jacobs en Erik de Wolf maakten hun debuut in het shirt van O.N.I. en Erik Jenniskens deed als gastspeler mee. O.N.I. begon met de volgende elf spelers: Thomas Massop; Janick Jacobs, Dave Jacobs, Dennis Rühl, Patrick Jacobs; Chielian Jacobs, Tom Derks van de Ven, Erik Jenniskens; Guido Hermans, Erik de Wolf en Koen van Gaal. John Hendriks en Dennis van den Hoven begonnen op de bank.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jack Hermens, die deze avond de VAR niet hoefde te raadplegen, waren beiden ploegen in evenwicht. F.B.M. '68 loerden met steekballen terwijl O.N.I. vooral de lange bal hanteerde. Na een tactische inzicht van Guido Hermans om het veld verlaten (hij moest voor de wedstrijd al vol aan de bak om de lijnen te trekken), kwam John Hendriks binnen de lijnen. Binnen de kortste keren was het ook raak. Aan de rechterkant ontving hij de bal en plaatste de bal van afstand perfect over de uitgekomen doelman heen: 1-0. Daarna zette F.B.M. '68, die deze avond een flinke verjongingskuur hadden ondergaan, een tandje erbij en kreeg het grote kansen waaruit voor rust ook de 1-1 en 1-2 viel.

Na rust was O.N.I. niet meer bij machte om de wedstrijd om te buigen. Tom Derks van de Ven en Erik Jenniskens deden nog een poging van afstand, maar zonder succes. Aan de andere kant vielen nog drie treffers waaronder een prachtige stift over doelman Thomas Massop waardoor de wedstrijd eindigde in 1-5.

Geplaatst door: Chielian Jacobs