O.N.I. verliest met veel pech nipt van FC 't Veule

Publicatiedatum: Zaterdag 06 augustus 2022

YSSELSTEYN | Op deze fraaie zonnige zaterdagmiddag mochten de mannen van O.N.I. weer eens aantreden. Ditmaal was FC 't Veule op een prachtig biljartlaken in Ysselsteyn de tegenstander. Na 70 minuten spelen verloor O.N.I., op enigzins discutabele wijze, nipt met 3-2.

De interim van de interim van de interim coach (de ondertekende van dit verslag) zag Jack Hermens na 4 jaar afwezigheid weer eens opdraven bij O.N.I. Voor deze gelegenheid had hij zelfs geïnvesteerd in nieuwe voetbalschoenen! Daarentegen ontbraken er een waslijst aan vertrouwde namen waardoor Tijn van den Beuken zijn debuut maakte voor de blauwen. Daarnaast deden Erik Jenniskens en Giel weer eens mee. O.N.I. startte met de volgende opstelling: Thomas Massop; Janick Jacobs, Dave Jacobs, Tijn van den Beuken, Patrick Jacobs; Chielian Jacobs, Tom Derks van de Ven, Erik Jenniskens; Jack Hermens, Lucas Peeters en Dennis van den Hoven. Op de bank begonnen Giel en Erik de Wolf.

O.N.I. begon afwachtend aan de wedstrijd en liet het spel aan FC 't Veule. Toch kwamen de mannen uit Vortum-Mullem op voorsprong. Na een diepe bal van Tom was het Jack die op de rechterflank zijn tegenstander er uit liep en de bal langs de keeper van FC 't Veule schoot. Lang kon O.N.I. niet genieten van de voorsprong. De linksbuiten van de thuisploeg haalde de achterlijn, kwam naar binnen en legde de bal goed af: doelpunt. Hierbij werd echter een vermeende bal die over de achterlijn was geconstateerd. De scheidsrechter had zo zijn twijfels, maar gaf de thuisploeg het voordeel van de twijfel: 1-1. 

Tijdens de rust werd er gekozen voor meer balans op het middenveld, schoof Tijn door naar het middenveld en ging Chielian als centrale verdediger spelen. Hoewel het middenveld wat meer ondersteuning had, was het FC 't Veule die uit een pijlsnelle counter de 2-1 maakte. Even later trok O.N.I. de stand weer gelijk. Dennis bracht de bal aan de rechterkant voor en het was Erik de Wolf die de bal middels een stuit listig over de doelman van FC 't Veule schoot. Vervolgens dacht Tijn zijn debuut op te luisteren met een doelpunt, maar hij zag zijn inzet afgekeurd worden door een vermeende buitenspel goal. Er werd voor de verkeerde speler afgevlagd, opnieuw pech voor O.N.I. De VAR, die in een hutje op de Hei in Vortum zat, kon er geen pijl op trekken.

Aan de andere kant leek FC 't Veule op voorsprong te komen, maar ditmaal kwam O.N.I. goed weg met de beslissing van de scheidsrechter: hij floot voor buitenspel en hinderen van keeper Thomas. Via Erik Jenniskens en Giel werd het doel van FC 't Veule onder vuur genomen, maar de keeper kon redding brengen. In een ondertal situatie bij de verdediging kreeg O.N.I. de genadeklap: uit een counter plaatste de aanvaller op randje zestien de bal goed in de hoek. O.N.I. was daarna niet meer bij machte om een doelpunt te forceren waarna het met 3-2 van het veld afdroop, terwijl het spelverloop af en toe anders deed vermoeden. 

Geplaatst door: Chielian Jacobs

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: