Counterend O.N.I. boekt ruime overwinning in Maashees

Publicatiedatum: Zaterdag 01 juli 2023

DE VETBAK, MAASHEES | O.N.I. boekte zaterdag 1 juli opnieuw een klinkende overwinning. Ditmaal waren de mannen in het blauw te sterk voor F.B.M. '68, welke hun traditionele kampioenswedstrijd speelde. Het werd, weliswaar ietwat geflatteerd, 4-1 voor O.N.I.

O.N.I. moest, door afwezigheid van diverse spelers, dit keer gaan winkelen bij Sambeek 5 voor paar spelers en een keeper, waarvoor grote dank aan Joep, Jort en Jarno. Met slechts twaalf man trok O.N.I. ten strijde met de volgende opstelling: Joep Linders; Janick Jacobs, Dave Jacobs, Dennis Rühl, Jort Hegmans; Chielian Jacobs, Tom Derks v/d Ven, Jarno van den Hoogen; Lucas Peeters, John Hendriks en Daymon (eveneens gastspeler). Stefan Hermans kwam als invaller binnen de lijnen.

Na een aftastend begin was de eerste grote kans voor O.N.I. Uit een corner tikte John de bal maar rakelijks langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later haalde de middenvelder van de Friet Boys met een mooi schot uit, maar keeper Joep plukte de bal uit de kruising. De daaropvolgende corner ging helaas wel tegen de touwen middels een kopbal. O.N.I. ging jacht op de gelijkmaker en die kwam er ook voor rust. Op snelheid en duelkracht troefde John zijn tegenstander af en passeerde hij de keeper met een mooie schuiver: 1-1.

Na rust ging O.N.I. verder waar het gebleven was: doelpunten maken. John en gastspeler Daymon wisten via een counter door te breken en maakten, tot ieders verbazing, de 1-2 en 1-3. Daarna moest het spel tot twee keer toe noodgedwongen stil worden gelegd. Tom en John moesten van het veld met op het oog (flinke) blessures aan knie en enkel. Met twintig minuten op de klok werd de wedstrijd nog wel uitgespeeld. Een van de vele meegereisde O.N.I.-supporters uit Asten wou zijn voetbalkunsten wel eens laten zien (vooral aan zichzelf). Hoewel F.B.M. '68 aandrong op de aansluitingstreffer, was het toch O.N.I. die enkele keren zeer gevaarlijk werd uit de counter. Daymon en Jort verzuimde om de score nog verder uit te breiden. Uiteindelijk viel toch de 4-1 na een prachtige lob van invaller Teun van FC Blokhut uit Asten. Daarna was het klaar in De Vetbak en kon het kampioensfeest voor F.B.M. '68 gaan beginnen en smaakten de pilsjes voor O.N.I. net wat beter dan vooraf gedacht.

En zo blijkt dit seizoen dat O.N.I. en kermiswedstrijden een goede combinatie zijn want na Vense Boys kwam dus ook F.B.M. '68 van een koude kermis thuis. De ploeg uit Vortum speelt hun volgende wedstrijd pas op vrijdag 28 juli zodat er genoeg hersteltijd is tussen de Vortumse kroegentocht en de return op Sportpark de Paardenbloem tegen F.B.M. '68. Graag tot dan!

Geplaatst door: Chielian Jacobs